Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.

Sluiten

Beleef

Hier worden wij warm van

Earnewâld/Eernewoude

Earnewâld is een gezellig watersportdorp gelegen tussen Leeuwarden en Drachten midden in Nationaal Park De Alde Feanen, een uitgestrekt laagveenmoerasgebied in het hart van Friesland. Zeer geliefd bij natuur- en watersportliefhebbers. In vergelijking met de Friese meren in het zuidwesten van Friesland is het er heerlijk rustig maar er is veel te doen! Earnewâld kent in de zomervakantie diverse grote evenementen zoals de jaarlijkse braderie en één van Friesland's meest bekende evenementen het 'skûtsjesilen'.
Het toeristenbureau voorziet u graag van allerlei informatie.

De Alde Feanen

De Alde Feanen is een groot Nationaal Park, het grootste van Friesland, dat wordt beheerd door It Fryske Gea. Vanuit het bezoekerscentrum, waar u inzicht krijgt en de typische en rijke flora en fauna van het gebied, kunt u het paradijs gaan verkennen. Per voet of per fiets, maar zéker ook per boot. Er zijn in Eernewoude verschillende verhuurders van kano’s, sloepen en luxe boten. Vanaf het water beleeft u de natuur nóg beter. Met een fluisterboot kunt u het natuurgebied ook ín. De oude ‘petgaten’ herbergen een rijkdom aan planten en dieren. Vogelaars kunnen er hun hart ophalen.

Earnewâld en de skûtsjes

Sinds oudsher is de band tussen dorp en water een sterke band. Men leefde van visserij, rietsnijden en de beroepsvaart. Die vond vroeger plaats middels het skûtsje. Het Skûtsjesilen is een jaarlijks evenement, een zeilrace, waarbij ook Eernewoude wordt aangedaan. Ook het Skûtsje-museum alhier is een bezoek meer dan waard. En gelukkig zijn er nog heel wat van deze schepen in de vaart: ze worden gekoesterd.

Fiets- en pontjesroute

Verschillende fiets- en pontjesroutes leiden u door dit práchtige gebied. Van oudsher geïsoleerd, nu ontsloten voor u om te genieten van authentieke dorpen en streekjes. Bijvoorbeeld Garyp, Nije- en Oudega, De Veenhoop, Warten, élk van deze is de moeite van een bezoekje waard. Tussen die dorpjes liggen uitgestrekte natuurgebieden met vele vogelsoorten, graslanden, rietvelden. It Fryske Gea zorgt voor een goede ontsluiting en toegankelijkheid. Er zijn vele vaarten, sloten en kanaaltjes, want het water en waterleven staan hier centraal.

Leeuwarden/Ljouwert

Van de omliggende grote plaatsen is Leeuwarden, historisch gezien, de belangrijkste. Een monumentale provincie-hoofdstad met verrassend veel moderne aspecten. Niet voor niets was ze in 2018 European Capital of Culture. Een status die het dubbel en dwars wáármaakte. Het Fries Museum, gebouwd door architecten Bonnema en Keramiekmuseum Princessehof, in een stadspaleis, tonen nationaal en internationaal belangrijke collecties. Er is een gezellig centrum waar het goed toeven is. Een bezoek aan deze stad is zeker aan te bevelen.

R E G I O
Van de kleinere plaatsen rondom Eernewoude zijn Burgum en Drachten te noemen. Moderne centra met volop gelegenheid tot winkelen en ontspanning. Uitgebreide informatie over de regio en vele evenementen en bezienswaardigheden vind u via Eropuitinfriesland  en MerkFryslân

Een prachtige plek in de levendige haven van Eernewoude, Friesland, voorzien van alle luxe en comfort.

informatieaanvraag

Heeft u interesse of vragen?
Mail ons dan via onderstaande formulier

verstuur
Contact